Δείτε τα έτοιμα μαθήματα της πλατφόρμας 2Grow

Πώς η δέσμευση των εργαζομένων σας εξοικονομεί χρήματα;

Πώς η δέσμευση των εργαζομένων σας εξοικονομεί χρήματα; - Solutions 2Grow

Οι εργαζόμενοι είναι η ψυχή κάθε εταιρείας. Όταν οι εργαζόμενοί σας είναι υγιείς, καλά προσαρμοσμένοι και ευχαριστημένοι με τον οργανισμό, επενδύουν περισσότερο τόσο στην εταιρεία όσο και στην εργασία τους. Οι ηγέτες ανθρώπινου δυναμικού βλέπουν μια αυξανόμενη τάση στην καλή δέσμευση που ενισχύει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και βελτιώνει τη συνολική τους εμπειρία.

Εάν θέλετε να κατανοήσετε πώς το ταξίδι των εργαζομένων – από την καλή ενσωμάτωση στην αρχή και τη διαρκή δέσμευση των εργαζομένων – επηρεάζει θετικά την επιχείρηση, ελάτε να δούμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η δέσμευση και η ικανοποίηση των εργαζομένων σας αυξάνει:

  • τη βελτίωση της εργασίας
  • την ευτυχία στην εργασία
  • τα οικονομικά οφέλη για την επιχείρηση

Αποτελέσματα της δέσμευσης των εργαζομένων:

1. Ενισχύεται η παραγωγικότητα των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι με υψηλή αφοσίωση ενδιαφέρονται περισσότερο και επενδύουν στην εργασία τους και αυτό έχει αντίκτυπο στην παραγωγικότητά τους. Και όταν η παραγωγικότητα είναι βέλτιστη, η επιχείρηση βλέπει θετικό αντίκτυπο παντού, από τα έσοδα έως τις πωλήσεις και την ικανοποίηση των πελατών.

2. Οι εργαζόμενοι είναι πιο υγιείς
Οι εργαζόμενοι που δεν αγχώνονται στην εργασία ή παρουσιάζουν τοξικότητα στο εργασιακό περιβάλλον είναι λιγότερο επιρρεπείς στο να αρρωστήσουν ή να βιώσουν εξουθένωση. Οι υγιείς εργαζόμενοι όχι μόνο είναι καλύτερα συγκεντρωμένοι, αλλά χρειάζονται και λιγότερες ημέρες ασθενείας.

3. Οι εργαζόμενοι μένουν περισσότερο
Η καλή δέσμευση και οι βελτιωμένες εμπειρίες των εργαζομένων μπορούν να βοηθήσουν μια εταιρεία στη διατήρηση των εργαζομένων. Η εναλλαγή των εργαζομένων είναι πολύ ακριβή όταν είναι υψηλή, γιατί η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει να ενσωματώνει και να εκπαιδεύει τακτικά νέο προσωπικό. Εάν οι υπάρχοντες εργαζόμενοι αισθάνονται ευτυχισμένοι, υγιείς και ικανοποιημένοι στην εργασία τους, δεν θα νιώσουν την ανάγκη να αναζητήσουν ευκαιρίες αλλού. Αυτή η αύξηση της αφοσίωσης ενισχύει την απόδοση επένδυσης των ταλέντων σας και διασφαλίζει ότι οι ομάδες σας παραμένουν μαζί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι εργαζόμενοι μπορεί ακόμη και να παραπέμπουν φίλους και συγγενείς στον οργανισμό σας.

Αναλύοντας το ROI: Πώς μετράται η αφοσίωση των εργαζομένων;

Υπολογίζουμε την απόδοση επένδυσης (ROI) με βάση ορισμένες μετρήσεις αφοσίωσης των εργαζομένων:

Παραγωγικότητα
Το να έχετε αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοί σας τείνουν να είναι πιο ευχαριστημένοι με τη θέση τους, είτε πρόκειται για επιχειρησιακές είτε για εκτελεστικές θέσεις. Οι αφοσιωμένοι υπάλληλοι τείνουν επίσης να συνδέονται περισσότερο με την εταιρεία και την αποστολή της.

Διατήρηση εργαζομένων (Retention)
Οι εταιρείες που έχουν αποτελεσματική διαδικασία ενσωμάτωσης και διαχείριση απόδοσης έχουν χαμηλότερο turnover εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοί σας μένουν όχι μόνο λόγω ενός μισθού, αλλά και επειδή ενδιαφέρονται πραγματικά για τη δουλειά που κάνουν και την επιτυχία της επιχείρησης.
Από την άλλη πλευρά, η αντικατάσταση ενός εργαζόμενου με μια νέα πρόσληψη θα μπορούσε να σας κοστίσει περίπου 7.000€.

Ικανοποίηση των πελατών
Πάνω από το 80% των επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού έχουν πει ότι οι αφοσιωμένοι υπάλληλοι έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των πελατών. Οι αφοσιωμένοι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να κάνουν το παραπάνω μίλι για να βρουν μια λύση στο πρόβλημα ενός πελάτη και να είναι πιο ανθεκτικοί όταν αντιμετωπίζουν κριτική.

Παρουσία
Οι εργαζόμενοι που είναι συναισθηματικά αφοσιωμένοι στην εργασία φτάνουν σταθερά στην ώρα τους και καταθέτουν όλες τους τις δυνάμεις για να ολοκληρώσουν τη δουλειά μιας ολόκληρης ημέρας. Είναι απίθανο να δηλώσουν άρρωστοι ή να περιμένουν το ρολόι να σηματοδοτήσει το τέλος της εργάσιμης ημέρας.

Επιπτώσεις της μη δέσμευσης:

Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχει δέσμευση; Ποιο είναι το κόστος των αποδεσμευμένων εργαζομένων;

  1. Ένας αποδεσμευμένος εργαζόμενος που κερδίζει μέσο μισθό 30.000€ πιθανότατα θα σας κοστίσει 5.000€ ή περισσότερο.
  2. Οι αποδεσμευμένοι εργαζόμενοι κοστίζουν περίπου το 18% του ετήσιου μισθού τους.
  3. Η αποδέσμευση εργαζομένων οδηγεί σε απώλεια παραγωγικότητας έως και 21%.
  4. Μια μελέτη της Gallup διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις με δεσμευμένους εργαζόμενους έχουν κατά 59% χαμηλότερο turnover.

Πως μπορούμε να αυξήσουμε την δέσμευση

Η αφοσίωση των εργαζομένων ξεκινάει με ένα καλό Onboarding Plan και μια Πλατφόρμα Onboarding, που θα υποδεχτεί κατάλληλα τους νέους εργαζόμενους και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις της μελλοντικής τους αφοσίωσης. Με μια επένδυση προς αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία σας θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Στο τέλος της ημέρας, η επένδυση σε μια καλή εμπειρία εργαζόμενου θα ενισχύσει τα έσοδά σας με διάφορους τρόπους. Θέλετε να δείτε τους αριθμούς που το αποδεικνύουν; Θέλετε να μετρήσετε τον αντίκτυπο και την εξοικονόμηση κόστους που θα σας πρόσφερε ένα αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό; Το παρακάτω εργαλείο μας μπορεί να σας δείξει πραγματικά στοιχεία αποταμίευσης για το πώς η εμπειρία των εργαζομένων συμβάλλει προς όφελος της επιχείρησής σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο υπολογισμού;
Θέλετε να μάθετε πως λειτουργεί μια Πλατφόρμα Onboarding και τι μπορεί να σας προσφέρει;

Επικοινωνήστε μαζί μας με τον τρόπο που προτιμάτε.

 

Μοιραστείτε το…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.