Δείτε τα έτοιμα μαθήματα της πλατφόρμας 2Grow

Το E-learning στην post Covid-19 εποχή

E-Learning Online Education - Solutions 2Grow

E-Learning και Post Covid-19 εποχή

Εδώ και μέρες ζούμε μια πρωτόγνωρη καθημερινότητα που θα αλλάξει πολλά και θα προδιαγράψει την τροπή αμέτρητων πραγμάτων. Πολλά θα γίνουν πιο δύσκολα και περισσότερα θα γίνονται πλέον ευκολότερα. Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των αλλαγών, η επανάσταση του E-Learning θα έρθει, απλά γιατί θα είναι πλέον επιτακτική.

Οι επιχειρήσεις θα κληθούν να βρουν τρόπους να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα, όπου η ψηφιακή και η φυσική υπόσταση κάθε πράγματος θα είναι πλέον ένα.

Η προσαρμογή θα απαιτήσει καταρχήν την αλλαγή της κουλτούρας και των δεξιοτήτων των ανθρώπων της εταιρείας και ο μόνος τρόπος να γίνει εκπαίδευση κλίμακας σε μια επιχείρηση είναι με την εισαγωγή του E-Learning, (σύγχρονου και ασύγχρονου).

Τι είναι το E-Learning?

Με τον όρο “E-Learning – Ηλεκτρονική Μάθηση” εννοούμε έναν νέο τρόπο εκμάθησης διαφορετικό από το να παρακολουθούμε παραδοσιακά μαθήματα σε μια αίθουσα. Πρόκειται για μια μεθοδολογία εκμάθησης/εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο τεχνολογικών εργαλείων για εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Υπάρχουν 3 βασικά εργαλεία:

  • E-Learning Platform: πρόκειται για μια πλατφόρμα με ασύγχρονα μαθήματα ώστε να μπορείτε να μαθαίνετε αυτόνομα την ώρα που προτιμάτε και με τον δικό σας ρυθμό και τις επαναλήψεις που χρειάζεστε.
  • Webinar: πρόκειται για ένα διαδικτυακό σεμινάριο, που συνήθως η αλληλεπίδραση περιορίζεται στις γραπτές ερωτήσεις των συμμετεχόντων προς τον εκπαιδευτή.
  • Virtual Classroom: Πρόκειται για την μεταφορά της παραδοσιακής τάξης στον ψηφιακό κόσμο, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να “σηκώνουν” ηλεκτρονικά τα χέρια τους και να αλληλεπιδρούν σε πραγματικό χρόνο.

Η επανάσταση του E-Learning στην κατάρτιση των επιχειρήσεων

Πολλές ελπίδες και πολλές προσδοκίες επικεντρώνονται στην ηλεκτρονική μάθηση, καθώς είναι ένας από τους τομείς των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Επικοινωνιών Πληροφορίας – ICT ) με τα υψηλότερα περιθώρια ανάπτυξης, όπου ήδη έγιναν τεράστιες επενδύσεις.

Το Διαδίκτυο και ο Παγκόσμιος Ιστός είναι αποτελεσματικά και ασφαλή πλέον μέσα για τη διανομή εκπαιδευτικού υλικού και την παροχή μαθημάτων, καθώς και για την αξιοποίηση των μεγάλων δυνατοτήτων αλληλεπίδρασης και συνεργασίας, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Το E-learning θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που οι επιχειρήσεις εκπαιδεύουν το προσωπικό τους, ειδικά μετά την τελευταία πανδημία, που θα έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα στην ανάγκη για εκπαίδευση (reskilling & upskilling) και την ελάττωση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων.

Το E-learning ως στρατηγικό εργαλείο

Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να μάθουν μαζικά να χρησιμοποιούν νέα εργαλεία και νέες μεθοδολογίες στο πλαίσιο της υλοποίησης των νέων επιχειρηματικών αποφάσεων, πράγμα που θα απαιτεί reskilling τόσο σε soft, όσο και hard skills.

Αυτή η επιτακτική ανάγκη εμφανίζεται την στιγμή που η ρευστότητα των επιχειρήσεων έχει υποστεί ένα σημαντικό πλήγμα, ενώ παράλληλα η ανάγκη οικονομικής και αποτελεσματικής λύσης για reskilling δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Όταν η προσέγγιση στην ηλεκτρονική εκπαίδευση γίνεται με σεβασμό στην ποιότητα και την ευθύνη της αποτελεσματικότητας, δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα από τα πιο έξυπνα εργαλεία τόσο για “Covid-19 Business Recovery Plan” όσο και για Business Growth Strategy.

Συμπέρασμα

Με τον ίδιο τρόπο που ενώ για χρόνια τα ηλεκτρονικά μέσα είχαν αφοριστεί ως εμπόδια στην ανθρώπινη επαφή και τελικά στην περίοδο που διανύουμε αποδείχτηκαν σανίδα σωτηρίας, με τον ίδιο τρόπο η ηλεκτρονική εκπαίδευση θα κερδίσει την θέση που της αρμόζει.

Το μέλλον προμηνύεται γεμάτο προκλήσεις και άρα γεμάτο ευκαιρίες για ανατροπή του χάρτη της αγοράς.

Όποια επιχείρηση βγει από αυτή την περίοδο έχοντας στην φαρέτρα της τα πιο έξυπνα στρατηγικά εργαλεία, είναι βέβαιο πως θα φτιάξει τις ομάδες και τα επιχειρηματικά μοντέλα που θα κυριαρχήσουν στην επόμενη φάση.

Κατεβάστε Δωρεάν τον Πρακτικό Οδηγό eLearning

Πρακτικός οδηγός για την δημιουργία οικονομικού εκπαιδευτικού πλάνου eLearning για την επιχείρηση, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τι θα μάθετε:

► Πως διερευνώ τις ανάγκες της επιχείρησης
► Πως αξιολογώ αξία/όφελος
► Πως αξιολογώ τους εκπαιδευόμενους
► Πως επιλέγω ψηφιακά εργαλεία
► Πως επιλέγω content (trends 2022)
► Πως δημιουργώ learning paths
► Πως το επικοινωνώ στους εργαζόμενους και στην εταιρεία

Οδηγός eLearning - Solutions 2Grow

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως το E-Learning μπορεί να βοηθήσει την δική σας επιχείρηση;

Μοιραστείτε το…


Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.